KDO SEM IN KAM HITIM?

Se tudi tebi vedno večkrat poraja to vprašanje ali zanj niti nimaš časa? Se ti zdi, da samo hitiš iz dneva v dan in le menjaš vloge od mame, pridne in ubogljive sodelavke, spoštljive hčere do odlične žene ali partnerke, kdaj vmes pa si še taksistka svojih otrok iz juda na angleščino in ko so oni na treningu si ti v trgovini po nakupih, v mislih pa že kuhaš večerjo, še bolj pa te skrbijo domače naloge in če ima mož za jutri še kakšno polikano srajco? Tako teden mine 1, 2, 3, dan pa še hitreje, zadnje povsem mirne in prespane noči pa se sploh ne spomniš. In kdo si ti ali še bolje – kje si ti in čas zate!?

Ustavi se in vprašaj sebe, kaj (morda koga) v tem trenutku življenja najbolj pogrešaš?

So to redni sprehodi v naravi, morda obisk savne ali prijateljice iz študentskih dni, branje knjige v fotelju, obisk kina z možem/partnerjem ali vpis na vodeno vadbo, morda čas, da zopet barvaš mandale ali ustvarjaš iz gline, sprehod s psom, ali … ? Globoko v sebi veš.

Vem, da točno veš, kaj si želiš, pa vseeno živiš bolj in predvsem tisto kar »moraš« in si ne dovoliš, da bi imela kakšno uro na teden zase. Predstavljam si, da tvoja želja ni enomesečno potovanje na Jamajko (ker v Covid času to res ni možno ;)) in da v tisti uri, ki si jo boš vzela samo zase, doma lahko vsi preživijo. Te skrbi, kaj bodo rekli drugi? Ali ti je vseeno za sosedino mnenje, pa v mislih še vedno fantaziraš, da ne boš dovolj dobra mama, če boš imela 1 uro/teden zase? Se morda spominjaš tvoje mame, ki je bila sicer vedno doma, ampak večkrat zagrenjena kot vesela? Čakaš moža in »po tiho« upaš, da te bo spodbudil, da se vpišeš na pilates?

Top ženska, ustavi se in ne pozabi nase! Najprej si sestavi seznam želja, nato izpusti nekaj »to moram«, v urniku pa vsak teden najdi čas za »to si želim«. Top ženska se zaveda, kako pomembno je skrbeti zase in si vzame čas zase – le tako lahko in zmore poskrbeti tudi za vse ostale obveznosti in njej najljubše ljudi okoli nje.